Powermama

CrossFit tijdens en na de zwangerschap

Zwangerschapstraining met het

Veilig en verantwoord sporten als je zwanger bent (geweest). 
Veel vrouwen willen blijven sporten als ze zwanger zijn en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.


Hoe doe je dat?
CrossFit Leeuwarden biedt in samenwerking met de Core Academy het PowerMama trainingsprogramma aan. Een zwangerschapstraining speciaal voor vrouwen die verantwoord willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling

Voordelen van de training tijdens je zwangerschap:

  • Gezonde gewichtstoename
  • Veel voordelen voor de foetus
  • Conditie en kracht gaat minder snel achteruit
  • Minder last van zwangerschapskwalen
  • Fit je bevalling in

Voordelen van trainen na je bevalling:

  • Sneller herstel na je bevalling
  • Diastase (uitwijken van de rechte buikspieren) wordt verkleind
  • Versterken van je core en bekkenbodem
  • Voorkomen van blijvende lichamelijk klachten zoals urineverlies
Screenshot 2021-11-14 at 14.25.39
Wij werken samen met een bekkenfysiotherapeut

Tijdens het PowerMama Programma werkt onze coach Truuske samen met geregistreerd bekkenfysiotherapeut Naomi Siraq van Bekken Puls in Leeuwarden. Siraq onderschrijft het belang van sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

“Hierbij is het wel belangrijk gerichte aanpassingen te doen en onder de juiste begeleiding te sporten, bijvoorbeeld met het PowerMama Programma”

Trainingsdagen en tijden

Het programma is beschikbaar voor zowel leden als niet-leden van Crossfit Leeuwarden. Let op: Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de zwangerschapstraining.

Startdatum aankomende programma’s :
PowerMama : 11 januari  (19.30-20.30)
CoreRestore: 13 januari (10.15-11.30)
 

Een vrijblijvend intakegesprek  
Meer weten of een vrijblijvend intakegesprek aanvragen? Neem contact op met onze coach Truuske Bailey-de Bruijn, je kunt haar mailen info@crossfitleeuwarden.nlof bellen +31681874494 met al je vragen.

Volg PowerMama ook op Instagram!

Onze CrossFit box is gecertificeerd door de Core Academy. Dit houdt in dat hier minimaal één coach aanwezig is die de juiste kennis in huis heeft om vrouwen tijdens en na de zwangerschap goed te begeleiden en hen veilig en verantwoord kan trainen en coachen. Vraag welke coach dit is en laat je adviseren.