Beste leden,

Een aantal nieuwe gezichten voor de les! De meeste zul je kennen, maar een paar misschien ook niet. Het zijn onze stagiairs en coaches in opleiding.

Dit zijn ze!

Hieronder stellen onze stagiairs zich aan je voor. Onderaan de pagina doet ook coach in opleiding Yalcin dat.  

– Waar kom je vandaan?

Mirjam: Ik woon ondertussen al zes jaar in Wergea, maar ben geboren in Bangladesh en opgegroeid in de Zuidwesthoek van Friesland, het plaatsje Workum.

Wesley: Ik kom uit Leeuwarden waar ik al mijn hele leven woon.(!)

Hans: Ik kom uit Dokkum, maar zit momenteel op kamers in Leeuwarden.

– Wat voor opleiding doe je, in welke jaar zit je?

Mirjam: De afgelopen jaren heb ik diverse werkervaring opgedaan. Met een tussenstop van twee jaar ben ik nu bijna tien jaar werkzaam bij Messor Media. Ik ben in 2009 gestart als bel agent B2B en nu als teamleider en projectmanager. Het is heerlijk werk en heel afwisselend. Communicatie is een belangrijk aspect binnen mijn functie.

Wesley: Ik zit in het derde jaar van het CIOS, richting Sport Bewegen en Gezondheid, niveau 4.

Hans: Ik doe de opleiding Sport- en bewegingsleider. Ik zit in mijn laatste jaar.

– Hoe ben je bij crossftit/CFLWD terecht gekomen?

Mirjam: Via mijn partner heb ik een documentaire gezien over Crossfit “The Fittest on Earth” op Netflix. Hij zei, dit vind jij vast heel leuk. Ik was echt stomverbaasd en zwaar onder de indruk van de prestaties die ik zag. Het meest indrukwekkend vond ik de fysieke uitstraling en hun mentale kracht. Om met één woord te beschrijven: wauw! Jaren was ik opzoek naar een passende uitlaatklep, een sport die mij confronteert met mezelf en die mij uitdaagt. Daarnaast een manier waarbij ik grip krijg op mijn innerlijke uitdaging genaamd ADHD. Zo heb ik me aangemeld via de website van CrossFit Leeuwarden. Daar ontmoette ik Melvin en hij overtuigde mij met zijn woorden: Wij letten niet op vetpercentages en focussen niet op de weegschaal. Wanneer je fit wordt, gaat je lichaam vanzelf mee. Een compleet nieuw inzicht voor mij en dat wilde ik wel eens ervaren. Ik was een beetje sceptisch maar man o man, het is absoluut waar!!!

Wesley: Door de documentaire van The Crossfit Games ging ik op zoek naar een Crossfit box bij mij in de buurt.

Hans: Ik was op zoek naar een sportomgeving waar ik zelf niet bekend in was. Zo wil ik mezelf proberen uit te dagen. Ook sprak het community-gevoel binnen CrossFit mij enorm aan.

– Wat voor sport achtergrond/ervaring heb je?

Mirjam: Vanaf 2009 gaf ik les op een sportschool in Leeuwarden, daar ontstond mijn passie voor sporten. De lessen die ik gaf waren Bodypump, Spinning, XCO, TRX, Pilates en mijn eigen Insanity geïnspireerde workout lesje.

Wesley: Door de documentaire van The Crossfit Games ging ik op zoek naar een Crossfit box bij mij in de buurt.

Hans: Toen ik vier jaar was, ben ik begonnen met voetballen bij ons plaatselijke voetbalvereniging. Dit doe ik na 18 jaar ook nog steeds! Naast voetballen heb ik het altijd ook erg leuk gevonden om hard te lopen. Ook fitness is een sport dat mij de laatste jaren erg interesseert.

– Welke activiteiten/sporten houden jou bezig naast crossfit?

Mirjam: Tegenwoordig heb ik wat meer vrije tijd, naast het werk probeer ik een aantal keren per week te trainen om mezelf blijven te ontwikkelen. Daarnaast help ik mijn partner in zijn bedrijf en richt ik mij met name op front end development met bootstrap en het personaliseren van software.
Ik hou van lekker eten maken voor mensen, dus koken is een hobby die ik in de afgelopen tijd weer wat meer heb kunnen oppakken.

Wesley: Ik ben nu druk bezig met dansen en de Saco Velt bokaal. Verder houd ik me op dit moment veel bezig met school, omdat ik in mijn examenjaar zit en maar natuurlijk het CIOS dit jaar wil afronden!

Hans: In de uren dat ik niet bij CrossFit ben, ga ik graag voetballen of zelf trainen in de sportschool. Ook hou ik er erg van om ’s avonds relaxed op de bank een leuke film of series kijken.

– Wat is je lievelings workout of movement?

Mirjam: Een lievelingsworkout heb ik niet echt, maar mijn voorkeur gaat uit naar Nicole, Diane, Annie, Chelsea en Cindy. Mijn favoriete movement is de thruster!

Wesley: Mijn lievelingsworkout heb ik nog niet, maar mij lijkt Murph een hele mooie workout die ik graag een keer wil gaan doen! Oh Wesley….careful what you wish for! Mijn lievelingsmovement is de clean and jerk.

Hans: Mijn favoriete movement is de snatch. De uitvoering gaat steeds beter en omdat het een technische oefening is, geeft het een goed gevoel als ik hem goed uitvoer.

– Minst favorite movement of workout?

Mirjam: De minste favoriete wod is Adderall. En elke wod met assault bike en roeien is killing zeg!

Wesley: Mijn minst favoriete movement is de overhead squat.

Hans: Mijn minst favoriete movement is waarschijnlijk de front squat.

– Wat is je grootste crossfit blooper?

Mirjam: Hahaha, wanneer iemand zo verschrikkelijk lief is om mij te helpen bij de backsquat omdat ik voorover dreig te vallen. En daarom de bar van mijn rug wil tillen… Ik degene een dikke kopstoot geef en vervolgens een blauw oog, hé Johnny?? Dat was echt de meest grootste blooper van allemaal.

Wesley: Mijn grootste crossfit blooper heb ik nog niet gehad maar verwacht hem natuurlijk in de komende tijd wel te krijgen. Wij kijken er naar uit 😉

Hans: Kan niet kiezen.. (Hans je hebt helemaal gelijk – hoe moet je kiezen tussen onvoorbereid een toernooi in gaan, roeien bij de Njoya finale, weg moet lopen van de cooling down die je aan het geven was omdat je zo beroerd was van de AB….)

– Waar kijk je naar uit met coachen?

Mirjam: Ik kijk uit naar het “samen” verder ontwikkelen op het fysieke en mentale vlak. Als coach hoop ik te kunnen bijdragen aan: het verdere succes van de box, de ontwikkeling en vooruitgang van alle atleten en natuurlijk hoop ik zelf ook nog vele dingen te mogen leren. Hier kijk ik echt naar uit en ik ben ontzettend blij met deze kans.

Wesley: Ik kijk het meeste naar uit om nieuwe mensen te ontmoeten en leden hun doelen te laten behalen.

Hans: Ik kijk uit naar de leden die we les moeten geven. De deelnemers nemen namelijk over het algemeen een goede sfeer mee van huis. Ook is het erg leuk om contact te onderhouden met de leden!

– Wat zijn je verdere dromen? Plannen? Ambities?

Mirjam: Mijn droom is om verder te groeien in de positie waar ik nu mee mag starten. Dat de software die wij ontwikkelen bruikbaar is voor vele mensen en dat ik mijn gezin vrijblijvend kan onderhouden. Mijn sportieve ambitie is dat ik bij een Throwdown voor de masters bij de top tien mag eindigen ergens in Nederland, zodat ik in een finale kan komen!

Wesley: Mijn droom is dat ik in de sportsector mijn werk kan vinden. Mijn verdere plannen zijn dit jaar mijn Fitvak B te halen en mijn CIOS af te ronden. Verder wil ik me verdiepen in het persoonlijk begeleiden om te bieden aan klanten. Dit moet ik tevens ook doen voor mijn examen.

Hans: Dit jaar hoop ik mijn CrossFit level 1 te kunnen behalen en te slagen voor mijn opleiding. Ook lijkt het mij erg leuk om zelf een sportschool of box op te richten als ik later meer ervaring heb. Momenteel is het mijn doel om toegelaten te worden te de PABO-opleiding.

Hans, Mirjam en Wesley zullen jullie geregeld voor de les zien staan. Schroom niet om ze vragen te stellen of om ze uit te nodigen om samen een buddy workout te doen! We laten ze graag even zweten 😉

Naast onze CrossFit Coach stagiaires hebben wij ook een groepje stoere jongeren die stage lopen vanuit het speciaal voortgezet onderwijs. De jongeren komen onder begeleiding van een van onze leden, Yalcin, die docent is op het Twaluk. De jongeren komen een keer per week komen zijn onze box helemaal spik en span schoonmaken, zodat wij weer lekker op een schone vloer burpees kunnen doen!

Yalcin