Er was eens een nog niet zo gespierde, fitte jongen die een proefles ‘CrossFit’ probeerde… Sindsdien is hij nooit meer gestopt! Nu kennen wij hem als onze coach ‘Melvin’ die ons, zonder medelijden, elke week weer fysiek weet uit te dagen en volledig uit te putten.

In 2015 is Melvin gestart met CrossFit, en kreeg al snel de kans om trainingen te mogen verzorgen. Na een tussenjaar van school was Melvin klaar om aan de slag te gaan met een nieuwe studie, Sportkunde. Maar eerst wilde hij genieten van een welverdiende vakantie. Terwijl hij aan het wandelen en kajakken was door de Green Mountains, kwam de vraag of hij de toen zogeheten CrossFit box “Endofit” ook wilde overnemen. Melvin vertelt: ‘ik had wel ervaring met lesgeven, maar behalve mijn eigen belastingaangifte aanvragen, had ik nog nooit iets met financiën gedaan. Gelukkig kom ik uit een ondernemend gezin en zei de man des huizes: “als jij zorgt dat de lessen goed lopen, dan zorg ik voor de financiën.” Met deze werkverdeling zijn wij samen een V.O.F gestart.’ Dit was de start van Luc en Melvin hun grootse avontuur.

‘Endofit’, 100m2

Al snel kwamen er meer leden bij en was er behoefte aan meer lesuren, meer materiaal en een grotere ruimte. Al binnen het eerste jaar na het overnemen van het bedrijf hebben Melvin en Luc de loods naast de box erbij gehuurd, waardoor de ruimte van 100m² naar 200m² werd vergroot. Een naamsverandering van Endofit naar CrossFit Leeuwarden, en het officieel aanmelden als gecertificeerde CrossFit box, volgde al snel daarop.

Verdubbeling van de ruimte op de oude locatie.

Luc en Melvin zaten niet stil en waren constant bezig met nieuwe plannen en ideeën. Het groeiende ledenaantal zorgde ervoor dat de box opnieuw te klein werd. Tijd voor om wederom de ruimte te verdubbelen! Tijd om te verhuizen naar een nieuwe locatie, oftewel de huidige locatie!

Nadat de sleutels binnen zijn en de box officieel is geopend, volgen al snel de eerste lessen!

Met een grotere ruimte komen natuurlijk ook grotere ambities, ideeën en dromen. Langzamerhand zijn Melvin en Luc begonnen met het realiseren van deze ideeën. Nieuwe dumbbells, een fantastische graffiti muurschildering, het coachteam uitbreiden, meer assault airbikes (want daar zijn we allemaal zo blij mee natuurlijk!) en ga zo maar door. Maar een van de grootste wensen was het vervangen van de oude vloer. Afgelopen februari is dit dan ook waargemaakt met behulp van enthousiaste leden, klaar om hun functionele fitness in te zetten!

Tadaaaa!!!

Melvin, Luc en de andere coaches van team CrossFit Leeuwarden hebben veel tijd en energie ingestoken in het continu verbouwen, veranderen en verbeteren van de CrossFit box. Maar de echte toppers zijn jullie! Jullie die elk nieuw idee, elke uitbreiding en elke activiteit of klus weer enthousiast klaarstonden en bereid waren om te helpen en zo onze dromen helpen te verwezenlijken!
And they lived happily ever after….
Nouja, een soort van dan. Iedereen sport met plezier in een mooie grote ruimte met een supertoffe community. Maar ondertussen zijn Melvin en Luc al weer bezig met hun volgende project…

… To be continued!!