The Dutch Throwdown Buddy Edition: Meet the teams!

Het is bijna zover: The Dutch Throwdown – Buddy Edition! Zaterdag 22 september mogen maar liefst vijf teams van CrossFit Leeuwarden strijden en shinen in de Arena van Maaspoort Sports in Den Bosch.

The Dutch Throwdown is een laagdrempelig toernooi. Het motto is dan ook: ‘not for the best, just for the rest.’ Meerdere leden van CrossFit Leeuwarden deden al eens mee aan individuele edities. Komende zaterdag 22 september is de Double Dutch variant van de The Dutch Throwdown. Samen met je buddy meedoen, hoe leuk is dat! Samen trainen maar natuurlijk vooral lol trappen met je favoriete buddy en de show stelen in de arena!

5 teams van CrossFit Leeuwarden

Teams konden zich opgeven voor verschillende niveaus. CrossFit Leeuwarden is vertegenwoordigd in vijf categorieën: twee teams in de RX divisie, een team in Advanced, een team in Scaled en een team in Advanced 60+.

Meet the teams!

Houd zaterdag Facebook in de gaten voor live-filmpjes en blijf zo up-to-date van de voortgang van onze verdraaid leuke teams. Hieronder stellen de teams zich aan je voor en vertellen ze over hun diepste geheimen tijdens de voorbereiding op het buddy toernooi!

Yalcin en Fenna

yalcin-fennaTeamnaam: The Crook and the Cripple

Divisie: Advanced man/vrouw

Wat maakt jullie een superduo?

Wij vullen elkaar perfect aan op het gebied van blessures. Waar de een niet kreupel is, is de ander het wel.

Hoe zijn jullie je aan het voorbereiden op het toernooi?

Wij bereiden ons voor door vooral veel rust te nemen en zo blessurevrij op het toernooi te kunnen staan. We houden goed contact en we drinken zo nu en dan een bakje koffie om elkaar op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen in ons lichaam en de fijnste en pijnlijkste details ervan te delen. We hebben nog niet één keer samen getraind, maar we hebben het volste vertrouwen dat dit helemaal goed gaat komen.

Als jullie je team moeten vergelijken met een bekend duo, welk duo zou dat zijn?

Tweety en Sylvester. Tweety is sluw en wil nog wel eens Sylvester op een geniepige wijze te slim af zijn. Sylvester is doelgericht en zal alles op alles zetten om Tweety te pakken… Alleen heeft hij alleen maar pech. Uiteraard is Yalcin spinnige Tweety en Fenna de pechvogel.

Melvin en Truuske

melvin-truuskeTeamnaam: She Talks, He Listens

Divisie: RX man/vrouw

Wat maakt jullie een superduo?

He listens when she talks.

Hoe zijn jullie je aan het voorbereiden op het toernooi?

Alternatieve ‘team bonding’ activiteiten zoals elke avond samen de afwas doen, een avondje salsa dansen en elkaar uit gletsjerspleten trekken. Ohja, en af en toe trainen wij ook samen in de box of doen we een buddy workout.

Als jullie je team moeten vergelijken met een bekend duo, welk duo zou dat zijn?

Baloo en Bagheera. Baloo is ‘carefree’, vrolijk – een grapjas. Nou drie keer raden wie van ons meer op Baloo lijkt… 😉 Bagheera houdt zich graag aan de regels, is meer praktisch en doet zijn best om Baloo hierin mee te nemen. Of Baloo hiernaar luistert is maar de vraag… Baloo en Bagheera zijn natuurlijk bovenal maatjes.

Tjeerd en Mark Kamerman

tjeerd-markTeamnaam: Ouwe Rammers

Divisie: RX man/man

Wat maakt jullie een superduo?

Collega-brandweermannen! 🙂

Hoe zijn jullie je aan het voorbereiden op het toernooi?

Vakantie!! Tjeerd in Griekenland en Mark in Costa Rica. Daarnaast trainen wij veel samen op het werk bij de Marine brandweer in Den Helder.

Als jullie je team moeten vergelijken met een bekend duo, welk duo zou dat zijn?

Vergelijk ons maar met onze teamnaam, ouwe rammers!

Frans en Tim

frans-timTeamnaam: Bromance

Divisie: Advanced 60+ man/man

Wat maakt jullie een superduo?

Dat we elkaar door en door kennen en weten waar onze krachten en zwaktes liggen. Zo kun je goed op elkaar inspelen en weet je hoe je de ander moet motiveren en ondersteunen.

Hoe zijn jullie je aan het voorbereiden op het toernooi?

We hebben de frequentie van sporten opgebouwd naar 3-5 keer per week. Daarnaast trainen we samen een aantal keer in de ‘open gym’ zodat we een aantal zaken specifiek kunnen trainen.

Als jullie je team moeten vergelijken met een bekend duo, welk duo zou dat zijn?

Starsky en Hutch: beste buddy’s, politiemannen en ook stiekem wel een beetje ijdel 😉

Sharon en Esther

photo-2018-09-20-15-19-23Teamnaam: WODtheF*CK, refererend aan een regelmatig aanwezige frisse tegenzin. Maar we zijn er bijna altijd en doen met het nodige geklaag alles wat er van ons gevraagd wordt. Alles wat we kunnen tenminste.

Divisie: Scaled vrouw/vouw

Wat maakt jullie een superduo?

Allicht worden we onderschat vanwege ons voorkomen, maar we staan ons mannetje. We verleggen onze grenzen en gaan vol gas tot het einde van de klok. Er heerst een gezonde competitie tussen ons met een grote gunfactor voor elkaar en anderen. We dagen elkaar uit om net even wat verder te gaan en zijn altijd trots op elkaar, of iets nou lukt of niet. Plezier maken staat op de eerste plaats, maar hupsakee: wel een beetje doorpakken!

Hoe zijn jullie je aan het voorbereiden op het toernooi?

Kunnen we niks over zeggen in verband met de competitie. Wij nemen dit erg serieus.

Als jullie je team moeten vergelijken met een bekend duo, welk duo zou dat zijn?

Thelma en Louise, Geer en Goor, Ben & Jerry, Salt ’n Pepa: eigenzinnig en sterk, flauwe humor, ijskoud maar ook wel zoetig en een beetje vet, blank en bruin.

 

Opening 18 juni

CrossFit Leeuwarden opent vergroot onderkomen

Persbericht 18 juni 2016

De afgelopen jaren deden veel buitenlandse sporten hun intrede in Nederland. Eén daarvan is CrossFit. Een fitnessvorm die kracht en conditie combineert en gebaseerd is op dagelijkse bewegingen. “Functional movements”, noemt Melvin Brouwer ze. De CrossFit Level 1-trainer en mede-eigenaar van CrossFit Leeuwarden verdubbelde onlangs zijn ‘box’, welke op zaterdag 18 juni feestelijk wordt geopend. Van een trend is volgens Melvin al lang geen sprake meer. “CrossFit bestaat in Nederland al zo’n tien jaar en groeit inderdaad nog steeds. Maar een trend kun je het niet meer noemen.”

CrossFit vormt krachttraining, atletiek en gymnastiek tot één trainingsvorm. Toch hoef je geen geoefend sporter te zijn om te starten met CrossFit. Melvin: “CrossFit is voor iedereen, van jong tot oud. Trainingen doe je weliswaar in groepsverband, maar wel op je eigen niveau door te ‘schalen’ in gewicht, aantal herhalingen en oefenvarianten. Bovendien train je verantwoord onder professionele begeleiding.” Het verschil met traditionele fitness? “Mensen gaan naar fitness om te trainen en naar ons om getraind te worden.”

Als één van de weinige boxen heeft CrossFit Leeuwarden een speciale groep voor ouderen. “Ouderen zijn ook welkom tijdens reguliere lessen, maar sporten met leeftijdsgenoten is voor sommigen nog net iets leuker”, aldus Melvin, die binnenkort ook start met lessen voor kinderen.

Kwaliteit CrossFit gewaarborgd

De kwaliteit van CrossFit-boxen wordt gewaarborgd door de Amerikaanse CrossFit Foundation. Zomaar de term ‘CrossFit’ gebruiken is dan ook verboden. Zo moet een officiële box minstens één Level 1-trainer hebben die opgeleid en getoetst is door de Foundation. CrossFit Leeuwarden heeft er drie.

Nederland kent inmiddels zo’n 140 officiële CrossFit-boxen, waarvan het gros in de Randstad staat. Om de aanhoudende populariteit van de sport – ook in Fryslân – ruimte te geven, breidde CrossFit Leeuwarden haar onderkomen aan de Ouddeelstraat onlangs uit. Vader Luc en zoon Melvin kregen de kans een aangrenzende, identieke ruimte te betrekken bij de bestaande. Reden voor een feestje vinden ze.

Profijt in dagelijks leven

Geheel in stijl hopen Luc, Melvin en collega-trainers op 18 juni nog meer mensen enthousiast te maken voor de sport en de ‘community’ van hun club. De officiële opening van de vernieuwde box start om 10.00 uur met een workshop ‘Wat is CrossFit’, gevolgd door een interactieve demo van technieken. Afsluitend is er een ‘challenge’ voor wie zich echt in het zweet wil werken. Rond het middaguur wordt de box feestelijk geopend. Voor nieuwe leden heeft CrossFit Leeuwarden een speciale introductiecursus ontwikkeld. “In vier lessen leer je in een kleine groep de basistechnieken. Daar heb je niet alleen met CrossFit, maar ook in je dagelijks leven profijt van.”