Het verhaal van Jeen Bouwmeester,

Sportspecifieke training is niet voldoende voor een goed resultaat…..

Ik ben Jeen Bouwmeester en sport is een grote passie voor mij, zoek graag de uitdagingen in de sport op. Voor het volbrengen van die uitdagingen als  een Amstel Gold race, Luik Bastenaken Luik maar ook het bedwingen van de Mont Ventoux, de Stelvio of de Mortirolo of van Hoek van Holland tot Den Helder over het strand of een Tri-Ambla ga ik graag naar CrossFit Leeuwarden om zo fit mogelijk te zijn. Het leuke bij CrossFit Leeuwarden is dat de trainingen op je eigen niveau in groepsverband worden aangeboden door goede trainers met afwisselende trainingen. Ik train nu al een aantal jaren bij CrossFit Leeuwarden en ik merk dat mijn uitdagingen steeds uitdagender worden en het plezier daarin is toegenomen. Ik geloof niet in sportspecifieke training, wat in mijn geval met name fietsen zou zijn. Ik vind dat je ook moet werken aan je core, kracht, souplesse e.d. Het werken hieraan vind ik terug in de trainingen bij CrossFit Leeuwarden.

Het verhaal van Wendy Luppes,

Mijn CrossFit avontuur begon ongeveer een jaar geleden. Ik was een fanatiek hardloopster maar ik wilde meer doen dan alleen maar dat. Ik wilde sterker worden en beter voelen over mezelf en met hardlopen bereikte ik dat niet. Ik ben toen op internet wat gaan rondkijken wat er allemaal te doen was, want ik wilde niet naar de sportschool. Ik heb bij verschillende sportscholen gesport maar ik had nooit het idee dat het mij iets hielp. Ik wilde een graag sporten in een groep en sterker worden. Uiteindelijk kwam via youtube een filmpje over CrossFit tegen en dacht meteen dat het iets voor mij was. Toen dacht ik, nou dat wordt vast niet in Leeuwarden gegeven. Maar via Google kwam ik bij CrossFit Leeuwarden terecht 🙂 Ik had het er met een aantal vriendinnen over gehad en twee leek het ook wel wat. Uiteindelijk hebben we met z’n drieën een proefles gehad bij CrossFit. En dat hebben we nog een week lang gevoeld! Haha! Wat een spierpijn! Maar de sfeer die er hing was goed en we kregen goede aanwijzingen over de verschillende oefeningen. Ik ben begonnen met 1 keer in de week voor ongeveer een half jaar. In dat half jaar heb ik veel technieken geleerd en alle mensen leren kennen. Na de zomervakantie ben ik begonnen met twee keer in de week crossfit. Ik wilde meer resultaat bereiken en met 1 keer in de week, met daarnaast hardlopen, was voor mij niet genoeg. 

Wat CrossFit Leeuwarden CrossFit Leeuwarden maakt is dat iedereen op zijn of haar eigen niveau sport en elkaar aanmoedigt om betere resultaten te halen. Er heerst geen macho cultuur zoals dat vaak wel in sportscholen is. Het laatste half jaar zijn we ook meer bezig met het vastleggen van alle resultaten zodat je de groei kan zien die je maakt. Bij mijzelf merk ik het vooral aan mijn bloesjes die wat strakker gaan zitten bij de mouwen 🙂 Maar natuurlijk ook met de resultaten die ik behaal. Ik kon in het begin amper werken met de barbel zonder gewichten, maar nu kan er steeds meer gewicht bij. Je krijgt persoonlijke begeleiding en we leren elkaar ook persoonlijk steeds beter kennen. Er worden leuke avonden georganiseerd zoals een Halloween avond (allemaal verkleed sporten), een Kerst-workout en we hebben zelfs de Endofit-games gehad (een eigen variant op de landelijke crossfit wedstrijden). Het persoonlijke contact is heel fijn. Wanneer je een vraag hebt of je wilt een bepaald doel halen dan kan je het daarover hebben zodat je samen een plan kan opstellen. Je bent nooit uitgeleerd omdat je steeds nieuwe doelen kunt stellen voor jezelf. CrossFit is zo gevarieerd dat er voor iedereen wel wat in zit.

 

Het verhaal van Trijntje,

Sinds januari 2015 train ik bij CrossFit Leeuwarden. Crossfit was nieuw voor mij, maar ik hoorde er goede verhalen over. Dat bleek helemaal te kloppen voor CrossFit Leeuwarden. In een leuke sfeer haal ik het sportieve in mijzelf naarboven. Iedereen kan er trainen op zijn of haar eigen niveau. De trainer en deelnemers stimuleren elkaar. De afgelopen maanden ben ik door Crossfit fysiek sterker geworden. Na afloop van de training ga ik met een voldaan en blij gevoel naar huis."