Een officiële CrossFit-box moet minstens één Level 1-coach hebben die is opgeleid en getoetst door de Amerikaanse CrossFit Foundation. CrossFit Leeuwarden heeft er vier: Melvin, Dennis, Truuske en Kristian. Ze stellen zich graag aan je voor, ook in het echt!

Kristian

Beoefende sporten

Judo, voetbal, fitness en CrossFit.

Opleiding

  • HBO klinische Chemie en Hematologie, met als specialisatie Beenmergonderzoek
  • CrossFit level 1 Trainer

Mijn kennismaking met CrossFit

In 2012 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met CrossFit. Na een paar jaar fitnessen en hardlopen heb ik eind 2015 CrossFit weer opgepakt.

Wat mij drijft om les te geven

Mijn motivatie voor het lesgeven is mijn eigen passie voor CrossFit, die wil ik overbrengen. Het geeft mij voldoening als ik door juiste coaching vooruitgang en plezier zie bij onze leden.

Dennis

Beoefende sporten

Schaatsen, fietsen, fitness, Braziliaans Jiu Jitsu en CrossFit.

Opleiding

  • Hbo Integrale veiligheid, opleiding binnen defensie
  • CrossFit level 1 Trainer

Mijn kennismaking met CrossFit

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met fitness, maar daar zag ik op een gegeven moment geen uitdaging meer in. Ik ben toen gaan sporten bij een oud-schaatstrainer. Hij gaf een soort CrossFit in Heerenveen. Een jaar later ben ik bij Crossfit Leeuwarden gaan sporten en trainer geworden.

Wat mij drijft om les te geven

Mijn eigen enthousiasme voor de sport overbrengen op de leden, dat is mijn doel. Geen les is hetzelfde, dat maakt het zo leuk en uitdagend. Niet alleen voor de leden maar ook voor de coaches.

Tjeerd

Beoefende sporten

Voetbal, fitness, hardlopen en CrossFit

Opleiding

  • Korps Mariniers
  • Manschap A brandweer

Mijn kennismaking met CrossFit

Dat was begin 2016! Als brandweerman en voormalig marinier heb ik onder de zwaarste omstandigheden opgetreden. Vooral bij defensie heb ik geleerd door te gaan waar anderen stoppen. Het knopje omschakelen en door de pijngrens heen, zoals ze zeggen. Er werd veel getraind op uithouding en doorzettingsvermogen. In CrossFit komen deze aspecten weer terug en word ik getriggerd alles te geven en tot de max gaan! Dit is precies waardoor ik verslaafd ben geraakt aan CrossFit.

Wat mij drijft om les te geven

Wat mij motiveert in het lesgeven is mensen zien groeien met de juiste begeleiding. Door mijn enthousiasme en het geven van tips laat ik het beste in mensen naar boven komen. CrossFit doe je samen!

Truuske

Beoefende sporten

Voetbal, atletiek, langlaufen, schaatsen, skiën, snowboarden en CrossFit.

Opleiding

  • Pedagogiek
  • CrossFit level 1 Trainer
  • Judge course CrossFit

Mijn kennismaking met CrossFit

Toen ik wegging uit Amerika en in Nederland kwam wonen, ben ik gestopt met voetbal. Maar al snel miste ik het sporten. Ik heb toen verschillende dingen geprobeerd. Zoals bootcamp, fitness en hardlopen. Dat was het allemaal net niet.

Na mijn eerste proefles CrossFit was ik meteen verkocht. Ik had weer een sport gevonden die me uitdaagt. De combinatie van kracht en uithoudingsvermogen vind ik fijn. En ik vind het leuk dat er een soort clubgevoel, een ‘community’ is. Inmiddels geef ik les aan volwassenen en jeugd bij CrossFit Leeuwarden.

Wat mij drijft om les te geven

Mijn eigen enthousiasme voor CrossFit drijft mij om les te geven aan anderen. Het geeft me voldoening als ik leden kan ondersteunen om hun eigen verwachtingen te overtreffen.